İş Hayatında Başarılı Olmak: Doğru İletişim ile Her Şey Mümkün

Kıbrıs’ın önde gelen iş insanı Metin Liçis’ten genç yatırımcılara gerçekçi tavsiyeler.




Bahçeşehir Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra kendisini iş hayatına adayan ve kendi çabalarıyla bugün bulunduğu noktada olan Metin Liçis genç yatırımcılara gerçekçi tavsiyelerde bulundu. Doğru iletişimle her şeyin mümkün olduğunu dile getiren Liçis iş hayatında başarılı olmanın kilit noktasının bu olduğunu dile getirdi.

“Başarılı olmanın 10 yolu”, “zengin olmak çok kolay” gibi konsept bilgilerin çok da gerçekçi olmadığını dile getiren Metin Liçis, “Klişe ancak doğru olan tek bir şey var o da iletişim gücü” ifadelerini kullandı.

İletişim için ise asıl gerekli olanın bilgi olduğunu vurguladı. Metin Liçis “İletişim demek yalnızca belirli yöntemleri kullanıp, insanlarla göz temasında bulunarak ikna etme çabası içerisine girmek demek değildir. Etik değerlerinizi her zaman cebinizde taşıdığınız kar gütme amacı güderken bencil yöntemlere başvurmadığınız en önemlisi doğru bilgiyi kullanarak gerçekleri çarpıtmadan gerçekleştirdiğiniz bilgi alışverişi demektir” ifadeleri kullandı.

İnsan, sözleri ve icraatları birbirleriyle tutarlı oldukça mükemmelleşir

Kendinizi tanıyın, özgüvenli olun, dürüst olun ve çok araştırın.

Metin Liçis’ten başarılı olmak adına önemli tavsiyeler:

“Bilgi kirliliğin hat safhada olduğu günümüzde abartıya başvurarak başarı elde etmenin kolay yol olduğunu düşünen birçok genç arkadaşım var, ancak onlara söylemem gerekir ki kolay olan hiçbir zaman gerçek başarıyı getirmez. Kendini tanımak, özgüvenli olmak en önemlisi ise dürüst olmak ilk başta zor olan yol gibi görünecektir ancak verdiğin taahhütleri yerine getirmenin verdiği güven duygusu ve bunu başarmak adına gerçekleştirilen zihinsel çaba sizi her zaman kendi kapasitenizin üzerine taşıyacaktır.”

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Koronavirüs Salgının Yol Açtığı Ekonomik Sıkıntıya İş İnsanlarından Destek