Mobil Uygulamalar ile Nasıl Kazanç Elde Edilir?

Online pazarlama günümüz teknolojisinin getirdiği bir zorunluluk. Mobil aplikasyonlar ise online pazarlama imkânı sunan en önemli araçlardan.

Peki nedir bu online pazarlama gelin birlikte göz atalım.

Kıbrıs’ta yazılım teknolojileri ve online pazarlama dünyasının önemli ismi Metin Liçis tanınırlığın her şey olduğu günümüz dünyasında iş sahipleri için önemli tavsiyelerde bulundu.

Metin Liçis online pazarlamaya ilişkin olarak “Tanınır ve ulaşılabilir olmak; bu iki kavram iş dünyası için her zaman anahtar iki kelime oldu. Ancak bu kelimelerin anlamı inovatif çözümler üreten teknoloji dünyasıyla birlikte değişti. Kulaktan kulağa pazarlama her zaman geçerli olacak bir iletişim yöntemi olmakla birlikte şirketlerin yenilikçi çözümlerle bunları desteklemesi zorunlu hale geldi” ifadelerinde bulundu.

Dijital medyanın, geleneksel medyaya göre iki önemli avantajı bulunduğunu vurgulayan Metin Liçis, dijital medya ile kaynaklar daha verimli hale getirilebiliyor. Hedef kitlenin oldukça geniş olduğu tv, radyo, gazete gibi geleneksel mecralarda paranın arzu edilen hedef kitleye görünür olmak adına harcanmadığını dile getirdi ve ekledi: “Dijital medyada ise bu durum çok farklı etkilemek istediğimiz kitleye veriler aracılığıyla ulaşılabiliyor bu yolla reklam giderlerini yalnızca istediğimiz kitleye erişmek için kullanabiliyoruz.” ifadelerinde bulundu. Ayrıca dijital, online pazarlama sayesinde günlük hayatın vazgeçilmez parçası haline gelen telefonlara girilebildiğini böylelikle markanın her an her yerde uygun bütçelerle var olabileceğini vurguladı.

Mobil aplikasyonlar ise pazarlama kısmının ulaşılabilirliğini teslim ediyor. Eskiden yaşanılan bölgeye yakın olmak hizmet verenler için yeterliydi ancak günümüzde insanlar sokaklarında bulunan hizmete dahi telefonları aracılığıyla ulaşmak istiyor. “Çalışma hayatının geliştiği, zamanın her geçen gün daha önemli olduğu bir dünyada bu arzuyu anlamak mümkün” şeklinde konuşan Metin Liçis “Markalar ulaşabilir olmak istiyorsa telefonlarda, tabletlerde kısaca internette yer almalı” dedi.

Koronavirüs salgınıyla birlikte hayatımıza giren “sosyal izolasyon” kavramı teknolojinin ne denli önemli olabileceğini bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Kamu, halk sağlığı adına teknolojiden faydalanırken; özel şirketler ekonomik devamlılık sağlamak adına online platformlarda varlıklarını devam ettiriyor. Bireysel kullanıcılar ise temel ihtiyaç malzemelerini karşılamanın yanı sıra online ortamda sosyalleşerek yalnızlık hissinden kurtuluyorlar.

Kısaca sanal ve gerçek dünya kavramı her geçen gün iç içe geçmeye devam ediyor.


https://trsondakika.com/businessnews/mobil-uygulamalar-ile-nasil-kazanc-elde-edilir-3/

Comments

Popular posts from this blog

Koronavirüs Salgının Yol Açtığı Ekonomik Sıkıntıya İş İnsanlarından Destek

İş Hayatında Başarılı Olmak: Doğru İletişim ile Her Şey Mümkün